İş Güvenliği Uzmanı Çalışma Süreleri
top of page
  • Yazarın fotoğrafıAdmin

İş Güvenliği Uzmanı Çalışma Süreleri


İSG uzmanı aylık çalışma süreleri ne kadar ?

İş güvenliği uzmanları;

⇒ Az tehlikeli sınıfta yer alan iş yerlerinde, çalışan başına ayda en az 10 dakika. ⇒ Tehlikeli sınıfta yer alan iş yerlerinde, çalışan başına ayda en az 20 dakika. ⇒ Çok tehlikeli sınıfta yer alan iş yerlerinde, çalışan başına ayda en az 40 dakika.

görev yapmalıdır.


Kaç kişi için tam zamanlı uzman gerekir ?

Tam zamanlı isg uzmanı çalışması gereken iş yerlerinin çalışan sayıları da değişmiştir.

⇒ Az tehlikeli sınıfta yer alan iş yerlerinde, her 1000 çalışan başına, ⇒ Tehlikeli sınıfta yer alan iş yerlerinde, her 500 çalışan başına, ⇒ Çok tehlikeli sınıfta yer alan iş yerlerinde, her 250 çalışan başına,

tam zamanlı iş güvenliği uzmanı görev yapmalıdır.

İş güvenliği uzmanları ayda kaç saat çalışabilir ?

İş güvenliği uzmanlarının aylık kaç saat çalışabileceği sık sık gündeme gelen ve tartışılan bir konudur. 4857 sayılı iş kanununda çalışanların haftalık 45 saat çalışabileceği belirtilmiştir. Bu hesaba göre ayda 4 hafta üzerinden hesap yapılırsa 180 saat çıkacaktır ancak bu hesaplama yöntemi doğru değildir.

Bir yılda 52 hafta olduğuna göre, yılda toplam 2340 saat çalışma yapılabilir. Bu da aylık 195 saate denk gelecektir.

İş güvenliği uzmanı aylık 195 saat sözleşme yapabilir.

Bunun yanında tam zamanlı çalışan iş güvenliği uzmanları için fazla mesai sorusu da sorulmaktadır. 4857 sayılı iş kanununa göre bir çalışan yılda en fazla 270 saat fazla mesai çalışması yapabilir. Bu da aylık 22,5 saat olarak hesaplanabilir. Aylık 195 saat normal çalışma üzerine 22,5 saat fazla mesai süresi de eklendiğinde doğru sonuç bulunacaktır.

Tam zamanlı iş güvenliği uzmanları aylık 22,5 saat fazla mesai yapabilir.

İSG-KATİP sistemi, aylık 195 saatlik sözleşme düzenlemeye izin vermektedir. Tam zamanlı isg uzmanları için ise 22,5 saatlik fazladan sözleşme düzenlemeye de izin vermektedir.


Son Yazılar

Hepsini Gör
Yazı: Blog2_Post
bottom of page