Yeraltı Maden İşyerlerine Hizmet Veren OSGB lerin Dikkatine
top of page
  • Yazarın fotoğrafıAdmin

Yeraltı Maden İşyerlerine Hizmet Veren OSGB lerin Dikkatine


14 Ekim 2020 saat 11.00 da 05 ve 07 NACE kodundaki yeraltı metal ve yeraltı kömür madeni işletmelerine hizmet veren Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimleri ile bir Zoom toplantısı gerçekleştirilecektir. Anılan toplantıya OSGB’lerden ilgili temsilcilerin katılması beklenmekte olup toplantı, İSGGM Genel Müdürü Sn. Cafer UZUNKAYA’nın başkanlığında,  İSGGM Genel Müdür Yardımcısı Sn. Burhanettin KURT ve kurum uzmanlarının katılımı ile gerçekleştirilecektir. 


Toplantı; Avrupa Birliği ve ülkemiz tarafından ortaklaşa finanse edilen “Özellikle Madencilik Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi Projesi (MİSGEP)”-Finansal Destek ve Rehberlik Programı hususunda düzenlenmekte olup detaylı bilgi aşağıda sunulmaktadır.


Anılan program kapsamında İSG hizmetleri, tahlisiye eğitimleri ve sağlık gözetimi gibi yer altı maden işyerlerinin önemli maliyet kalemleri proje bütçesinden finanse edilecektir. Yer altı maden işletmelerine; alacakları İSG hizmetine karşılık olarak çalışan sayısına göre işyeri başına 24 ayda 80.000 €’ya varan hibe desteği verilebilecektir. Ayrıca program kapsamında teknik rehberlik çalışmaları da yürütülecektir. Verilecek bu rehberlik hizmeti kapsamında işyerine hizmet veren iş güvenliği uzmanları, işyeri hekimleri ve diğer sağlık personelleri ile işbirliği içinde çalışmalar yürütülecektir. Projenin detaylarını aktarmak ve yapacağımız işbirliklerini detaylandırmak adına ülkemizde en çok tercih edilen İSG hizmet sunucusu olan Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimlerimizi söz konusu toplantıya davet ediyoruz.


Toplantı Tarihi: 14 Ekim 2020 Saat: 11:00

Toplantı Kayıt Linki: https://form.jotform.com/202822025431038 


NOT: Toplantıya katılım belirli sayıda kontenjan sınırları içerisinde gerçekleştirilecektir. Bahsi geçen toplantıya kayıt olmak için linkte verilen formun doldurulması gerekmektedir. Kayıt olan katılımcılara toplantının linki ayrıca iletilecektir.

103 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Yazı: Blog2_Post
bottom of page